"...une anthologie bien conçu"
Diapason
"Some of the best recorded Telemann out there"
Gramophone
"...een voltreffer"
Luister
NL EN

La Querelleuse krijgt prestigeuze Gramophone Editor's Choice

Het gebeurt niet vaak dat een Nederlands ensemble Editor’s Choice wordt bij Gramophone Magazine, dé autoriteit op het gebied van klassieke muziek. Voor de maand juni valt deze eer echter ten deel aan de debuut-cd La Querelleuse van The Counterpoints. Lees hier de volledige recensie.

Debuut-cd La Querelleuse uitgebracht!

Spannend nieuws! Onze nieuwe cd La Querelleuse is nu uit en beschikbaar bij Etcetera Records! U kunt de cd bestellen via Etcetera Records of op Bol.com.

Niet alleen een compositietechniek

Contrapunt is de interactie tussen verschillende melodieën en sluit naadloos aan bij het samen musiceren en het communiceren met het publiek middels muziek. Een andere mooie interpretatie van het woord contrapunt is "iets dat contrasteert met iets anders, meestal op een aangename manier."

The Counterpoints is een in Nederland gevestigd oudemuziekensemble. Reeds vanaf de eerste repetitie voelden de leden een inspirerende dynamiek in de groep die de basis vormt voor het ontdekken van de verschillende emoties en kleuren die in de muziek besloten liggen. Samen ontdekken de Counterpoints de interactie tussen de verschillende stemmen in de muziek van J.S. Bach, de onomstreden meester van het contrapunt, en andere componisten uit de barok.

The Counterpoints is een internationaal ensemble waarvan de leden elkaar ontmoetten tijdens hun studies aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze pleiten voor het spelen van oude muziek op het instrumentarium uit die tijd (of uitmuntende kopieën daarvan) om zowel uitvoerenden als publiek dichter bij de klankwereld van de barok te brengen en deze oude muziek uit de 17e en 18e eeuw nieuw leven in te blazen.