NL EN

Steun ons cd-project La Querelleuse!

Spannend nieuws! The Counterpoints gaat haar eerste cd opnemen met muziek van Georg Philipp Telemann. U kunt ons project financieel ondersteunen door op onze crowdfundingwebsite te doneren. Klik hier om te zien wat u voor uw donatie terugkrijgt!

Niet alleen een compositietechniek

Contrapunt is de interactie tussen verschillende melodieën en sluit naadloos aan bij het samen musiceren en het communiceren met het publiek middels muziek. Een andere mooie interpretatie van het woord contrapunt is "iets dat contrasteert met iets anders, meestal op een aangename manier."

The Counterpoints is een in Nederland gevestigd oudemuziekensemble. Reeds vanaf de eerste repetitie voelden de leden een inspirerende dynamiek in de groep die de basis vormt voor het ontdekken van de verschillende emoties en kleuren die in de muziek besloten liggen. Samen ontdekken de Counterpoints de interactie tussen de verschillende stemmen in de muziek van J.S. Bach, de onomstreden meester van het contrapunt, en andere componisten uit de barok.

The Counterpoints is een internationaal ensemble waarvan de leden elkaar ontmoetten tijdens hun studies aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze pleiten voor het spelen van oude muziek op het instrumentarium uit die tijd (of uitmuntende kopieën daarvan) om zowel uitvoerenden als publiek dichter bij de klankwereld van de barok te brengen en deze oude muziek uit de 17e en 18e eeuw nieuw leven in te blazen.

Eerstvolgende evenement

Okt
24

Boekpresentatie

The Counterpoints verzorgen een paar muzikale tussenspelen tijdens een boekpresentatie in Dordrecht.

Klik hier om al onze aankomende concerten te bekijken.